Archive for admin

Точно как да монтирам сглобяем басейн в двора?

inflatable pool
Безспорно един от най-забавните и рентабилни начини да прекарате горещ летен следобед е да отпочивате или просто да прекарвате време в сглобяващ се басейн в двора ни. Децата и възрастни биха могли да се радват на забавни мигове и водни забавления.

Свой плувен басейн в градината вече не е абсолютно невъзможна или трудна покупка, както беше назад във времето. Към днешна дата във всеки двор почти с достатъчно пространство може да се монтира сглобяващ се басейн за плуване.

С елементарно подготвяне, различни важни аксесоари и голяма част идеи за интересни дейности, надуваемият басейн за плуване може да стане в едно неповторимо семейно събитие. Точно тези, които желаят да се възползват оптимално от басейните за плуване биха могли да научат елементарна техника за сглобяване, която биха следвали всеки път:

Изберете мястото на надуващия се басейн
За да инсталирате вашия басейн, изберете светла и значително отдалечена площ от растителност и дървета.

Подготовка на повърхността
Надуваемият басейн трябва да е сложен върху равна повърхност, с възможност за запазване цялото качество и да има еднаква дълбочинност . Ще е възможно да се наложи да изравнявате земята, да отстраните чакъла и т.н. Хубав избор е да поставите пласт пясък, за да сглобите плувния басейн.

Сложете структурата на надуваемия басейн, върху подовото покритие
Наредете надуваемия басейн на брезент. Избирайки правилното положение и разтворете малко преди да го надуете.

Надуйте стените на басейна
Напомпайте стените на надуваемия басейн с инфлационна помпа.

Пълнене на плувния басейн
Свържете маркуча в градината и включете чешмата: чакайте докато се напълни, като това е възможно да коства известно време.

Добре е да изпълните плувния басейн на рано сутрин.
С този конкретен начин слънчевите лъчи от слънцето трябва да затоплят водата до температура, която е присъща за втората част на деня. Ако напълнената вода все още е студена, изсъпете в нея няколко кофи много топла вода за по-бързо покачване на топлината.

Монтиране на принадлежности
Ако в басейния комплект има филтър, спокойно можете да инсталирате паралелно инфузията или да запълните басейна. Малко след това да се добави абсолютно всички допълнителни елементи към надуваемия басейн: стълбичката за достъпност, чадър и шезлонзи около му и т.н.

Когато надуваемият басейн е приготвен, остава само да облечете банския костюм и да се отдадете на веселието от гмуркането в собствения ви дом!

Още детайли: https://baseinibg.com/garden/25-люлки

Може ли да си изкараме добре почивката

За една незабравима ваканция са наистина важни – забавленията, храната, приятелство, съня, за да е изпълнена с радост, вдъхновение, щастие и здраве. Извършвайте указанията и ще постигнете всичко това:

pool vacation

Басейн, плаж, ски
Приятни дейности според сезона – плаж, пързаляне с шейна, ски, сърф. Скоростта и свежия въздух ще ви дадат чувство на вдъхновение.

Тананикайте
Пеенето е свързано с намаляване на напрежението. А разбира се това се нарича емоционално здраве.

Хапвайте ментолови бонбони
Научните проучвания сочат, че единствено миризмата на ментол ще внесе свежест в мисленето и ще ви напълни с енергия.

Хапнете курабийка
Не мислете за диетите, тъй като те не са абсолютно нищо в сравняване с приятното чувство, което ще ви донесат точно тези вкусотии. В отпуска сте все пак.

Изгледайте хумористичен филм
Само мисленето за него повдига хубавото ви настроение и чисто ново изследване сочи, че хормонът на щастието се покачва с 27%.

Дискотека
Отидете да танцувате. Хората са по щастливи, докато танцуват.

Цветя до спалнята
Хората са в по-добро състояние през деня, ако събуждайки се видят цветя, казва Нанси Еткоф, анализатор в университета в Харвард.

Помогнете на някого
Скорошно изследване показва, че хората, като са били помолени да извършват различен вид акт всеки ден – мънички джентълменски действия – драстично увеличава щастието до 10 дена.

Вземете си приятна възглавничка
За да се събудите отпочинали, свежи и заредени с енергия, имате необходимост от удобна възглавничка.

Дарете си време на красотата
Маска за лице, уговорете си час при фризьора и маникюриста си и т.н.

Прочетете една чудесна книжка
„Четенето е възможно да има действие на успокоение”, отбелязва д-р Тимъти Шанаян.

Разгледайте сайта ни: минерални басейни около софия

Как точно ефективно да организираме екскурзия онлайн?

vacation

Почти всеки, който мечтае да пътешества е наясно, че една важна част от екскурзията е нейното организиране. Но като прекарваме повече и повече време с таблет е още по-удачно да планираме и самото пътуване през интернет. Реално възможно ли е точно това и какви трудности можем да се срещнат?

Стартираме естествено с желанието къде точно искаме да заминем и на каква цена точно. Хубава стартова точка за това са уеб сайтовете за пакети за екскурзии и пътувания. Те имат огромно предимство, че в тях са поставени статии не само и единствено на една агенция, а на много повече и така също всеки един от нас наистина разполага с вариант измежду цени и дестинации

След като дестинацията е избрана и е намерена добра оферта, идва ред да намерим повече полезна информация за курорта. Точно тук трябва да си открием подходящ сайт, разполагащ с важна информация за вашата почивка, като пример – туристически портал.

Важно е да потърсите и речник с локалните изрази и фрази, ако не владеете местния език.

Другата част е да планирате изключително детайлно самото пътуване ден за ден. Така също ще успеете да видите оптимален брой любопитни места и ще можете да прецените да не се изморявате. На лице са страници, като ви предлагат опция за много детайлно планиране.

Съветваме ви да използвате уеб страница в сферата на почивките, предлагащ всички тези възможности, обвързани с почивки и екскурзии само едно място, по този начин ще ви е много по-лесно, а и всичката ви информация ще бъде на едно място.

Организирането на пътешествие онлайн в днешно време е наистина по-добре, от на хартия, защото през мрежата информацията се предава много по-лесно от едно място на друго, а накрая като я събереш цялата, ти остава само да я разпечаташ и да се наслаждаваш на пътуването си.

Какво трябва да направим, така че да се приготвим оптимално за предстоящата ни отпуска?

Нерядко на тези хора, на които съвсем скоро им предстои една приятна хубава почивка, питат въпроси от подобно естество.

От време на време става така, че се подготвяме за почивката си точно в последния момент.

Това не е приятно, защото в бързината, ние често пропускаме да слагаме някои от важните за нас работи, за което ознаваме чак след това, когато сме тръгнали нанякъде. При това, следва да да кажем, че понякога ние нямаме шанса, за да се върнем и да си вземем пропуснатите от нас аксесоари.

Затова ви приканваме да оставите повече време, за да можете много хубаво да се подготвите за почивката. Правейки това вие няма да пропуснете нищо, а и ще си спестите много напрежение, раздразнителност и лошо настроение.

Най-вече преценете за себе си, къде именно имате желание да отидете, кои места ще видите. Няма значение, дали става въпрос за почивка, която ще прекарате в някой от хотелите в България или зад границата. При положение, че сте поискали услугите в някоя от многобройните туристически фирми, би било добре да знаете всичко за вашата почивка, къде точно ще отивате, кои местенца ще разглеждате, какви уникални атракции и забележителности ще имате възможност да откриете.

Разбира се, нужно е да решите този въпрос с вашият супервайзър на работното ви място. Би било хубаво да имате в предвид и дните на вашата почивка, за да можете предварително да си запазите места за самолет или стая за нощувка.

По-добре да запазите хотел колкото се може по-рано, защото така вие ще имате повече възможности за избор, спокойно ще можете да разгледате всички уникални оферти и да определите хотел, който в голяма степен ще отговаря на вашите критерии.

В Интернет има напълно много информация по хотелите, по нещата, които се дават от тях. Добре е всичко много внимателно да разгледате, преди на направите своя избор.

Екскурзии в чужбина можете да откриете на сайта на GPTravel.bg

Ваканция на Халкидики

Гладки плажни ивици и прекрасно настроение ви очакват през следващата лятна почивка на остров Халкидики. Престоите на тази чудесна гръцка земя се запомнят с ослепителни гледки, бели плажове, кристално чисти води на приятно топлото Егейско море – last minute . Хотелите в Халкидики, Гърция варират от традиционни гръцки къщи, пригодени в семейни хотелчета, през апартхотели до луксозни хотели на самия бряг на Средиземно море.

Халкидики се простира навън от сушата като тризъбец. Най-западно ситуираният от трите ‘зъба’, популярен с нетрадиционното име Касандра, е много развит във всяко отношение и се е превърнала в модерна дестинация за туризъм. Ваканциите на Халкидики в изказванията на посетителите са свързани с много добро обслужване, разнообразен нощен живот и незабравими морски пейзажи.

Ситония е по-практично място за уединение, от Касандра, но гледката ще спре дъха ви още от пръв поглед с безбройните маслинови дръвчета, боровите гори, които допълват тези пейзажи и закътани морски заливчета. Най-източното разклонение на Халкидики е потайният Атон, който несъмнено ще прибави малко мистерия към вашата екскурзия в Халкидики.

Кои са онези най-лоши навици на летуващите и по какъв начин да не бъдете като един от тях

почивка през лятото
Помислете само – колко пъти сте виждали японец с фотоапарат, който снима всичко до безумие, изпречило се на пътя му? И колко пъти на брой сте получавали силен удар от гигантската раница на турист, който е спрял изведнъж по средата на тротоара, за да разгърне картата си? Ето и не дълъг лист с най-типичните деяния на глупавичките туристи.
екскурзии

Туристите спират в центъра на улица с много хора и изкрават камерата си, за да снимат невероятната фасада на отсрещната сграда, докато около тях се разнасят заплашителни клаксони. Почти същото е да се спрат на някой тротоар, за да може да кажат на пешеходец да ги снима как “почиват” на някоя беседка. В случай, че се поставят на мястото на тамошните живущи, които трябва по двадесет пъти на ден да щракнат такива като тях, щеше да им е ясно, но уви.

Ако трябва да сме честни, много почиващи забравят вкъщи разумното си държание, и поради този факт се раждат неприятните стереотипи. Например американците си мислят следното като им приказваме за хора от Европа – бели туристи с огромни “торби”, които удрят с нея всички около тях. Най-възпитаният начин е да я оставят в някой хотел например да се съхранява, но няма кой да се досети?

Друго не много приятно нещо е, че почиващите много рядко се досещат да задават своите въпроси навреме. Картите от време на време подвеждат – затова един въпрос постоянно може да ги спаси, но по-голямата част от тези туристи си мислят, че биха могли да се справят сами и се отказват, едва в случаите когато се озоват в някой квартал в края на града (а тогава е страшно трудно и изнервящо да се обяснявате). Един хубав подход е да помолите на рецепцията във вашия хотел да ви нарисуват карта.

Пътуване с круизен лайнер

почивка в Гърция, почивка, почивка на море, почивка в България, почивка през лятото, екскурзия, почивка извън България
У нас все по-голяма аудитория печелят екскурзиите от тип круизи. Все по-голям брой нашенци откриват тези зашеметяващи пътешествия като страхотен начин да прекарат своята ваканция.
Гърция почивка

Някои от притеснителните неща при круизи са Кинетозата и цената на цялото пътуване. За първото споменато вече има лекарства, които ви помагат да се справите с този проблем, още повече при морските круизи на големи лайнери, вълните почти е невъзможно да бъдат усетени. Цената от друга страна в последно време стана доста приемливи заради масовото предлагане на този тип почивки на родния пазар. Избирайки по-голям кораб за круизите, то вероятно толкова по-ниска ще бъде крайната цена на вашето морско пътуване. Сред най-известните дестинации за морските круизи сред българите се очертават тези в Турция, Гърция и Средиземно море. Ако разполагате с повече заделени средства обаче можете да посетите някоя нестандартна дестинация като Антартика примерно.

През последното десетилетие сектора за круизи, като част от туристическия бизнес по цял свят изживява истински ренесанс и практически се оказва, че вместо отлив на български авантюристи, то круизи се предпочитат от все повече почиващи.

Основно благодарение на едно невероятно морско пътуване в най-различни градове и страни, опознавайки различни култури и хора, вие ще можете да се потопите в едно неповторимо морско приключение, което ще помните цял живот. Круизът е страхотен начин за да се изолирате от всекидневните проблеми и да се порадвате и забавлявате на страхотна атмосфера, удобства и морски приключения.